Elk mens heeft recht op gezondheid

Zuid-Holland > Goeree-Overflakkee > Herkingen
Ron Vijfhuizen

Mijn eerste ervaringen met massage tijdens een chemokuur

Hoewel kanker een beladen onderwerp is wil ik mijn ervaringen graag met jullie delen.

Massage kan je toepassen in ieder stadium van de ziekte: voor oud-kankerpatiënten, mensen die net de diagnose hebben gekregen en patiënten die de ziekte al langer hebben.

Tijdens het masseren van mensen met kanker gebeuren er soms bijzondere dingen.

Ontspanning, voetmassageZo was ik recentelijk in het ziekenhuis tijdens een chemokuur voor mevrouw C. Ze wilde graag gebruik maken van de aangeboden massage. Ze heeft borstkanker waarbij haar rechterborst is verwijderd. Mevrouw koos voor een voetenmassage en hoopte dat ze wat meer zou kunnen ontspannen. Ze was namelijk erg moe omdat ze al enkele nachten weinig had geslapen. Na enkele minuten massage viel ze al in slaap! Na afloop vertelde ze me dat het heel fijn was om even tot rust te komen en ze wil er de volgende chemokuur graag weer gebruik van maken.

Ook bij mij thuis komen kankerpatiënten voor een massage. Iedereen ervaart de massage net weer anders maar rust en ontspanning voeren wel de boventoon. Soms is men even weg om daarna weer van de massage te genieten.

De verhalen die je hoort rond de massage zijn vaak heftig. Maar het geeft mij als masseur veel voldoening om deze groep mensen verlichting te geven, al is het maar voor even.

 

Specialisatie massage bij kanker

Massage bij Kanker - TroostWanneer de diagnose kanker is gesteld, bent u patiënt en wordt het een hectische tijd. Veelal moet u verschillende ingrijpende behandelingen ondergaan. Massage bij kanker kan bijwerkingen van behandelingen verlichten.

Ik heb de specialisatie-opleiding “Massage bij Kanker” gevolgd. Tijdens de training en de praktijkdagen in het ziekenhuis leren de therapeuten veel over de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen daarvan.

Verlichting

Deze massage is geen behandeling tegen kanker maar kan de kwaliteit van het leven veraangenamen.  Gedurende de chemotherapie, bestralingen en/of hormoontherapie ontspant een massage en kan het de bijwerkingen van de behandelingen verlichten

Massage bij Kanker - scannerOp oncologie afdelingen van diverse ziekenhuizen worden al kankerpatiënten in ieder stadium van de ziekte gemasseerd. Daaruit is gebleken dat een massage, symptomen zoals pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, stress en depressiviteit kunnen verminderen.

Aanpassing aan uw behoefte

De massage wordt steeds aangepast aan de fase en de behandeling waarin u zich bevindt. Er wordt rekening gehouden met uw lichamelijke situatie, de medicatie, uw conditie en energieniveau. Het doel is het lichaam niet verder uit balans te laten raken, maar juist te laten ontspannen.

De massage werkt op het parasympatisch zenuwstelsel en zorgt voor rust en ontspanning.

Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen voor een consult, bestaat de mogelijkheid een afspraak te maken bij u thuis.
Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Massage therapie op de jaarmarkt 2015 in Herkingen

 Prijsvraag geuren jaarmarkt Herkingen 2015Na het succes van het vorig jaar was ook dit jaar de jaarmarkt voor ons en veel bezoekers een geweldig leuke en zinvolle ervaring. Er waren de nodige klanten en bekenden van het vorige jaar die nog eens bij ons kwamen om te informeren of er nog nieuws was onder de zon en/of om te bedanken voor de fijne behandeling die ze genoten hebben in het afgelopen jaar. We spraken opvallend veel nieuwe mensen die interesse toonde in de diverse massage therapie behandelingen en de afwikkeling met de verzekeringsmaatschappij.

De gelegenheid om mensen uit de regio te laten zien wat wij met massage voor hen kunnen betekenen was erg stimulerend. Zeker als je steeds weer de bevestiging krijgt dat je de kwaliteit van het leven van mensen kan verbeteren met een passende massage. Er is nog veel voorlichting te geven over het verlichten of verhelpen van acute en chronische klachten met massage. Met name de manier waarop een masseur inspeelt op de individuele problematiek van elke patiënt. Dat is zowel onze kracht als de uitdaging!

In 2014 was er veel belangstelling voor de prijsvraag over het gewicht van de hot-stones [link] die gebruikt worden om de doorbloeding van spieren te bevorderen maar dit jaar hebben we het wat luchtiger aangepakt. Dit onder het motto “Massage, daar zit een lekker luchtje aan…” wat in massage land beter bekend is als “aroma therapie”
Dit jaar was er een prijsvraag, “welke geuren bevinden zich in de flacons”
Bij massage worden vaak etherische oliën gebruikt met geuren die patiënten helpen om zich te ontspannen of juist energie op te doen. Onze prijsvraag voor dit jaar was dan ook om de geur in vier flesjes olie te raden. Om het zich zelf gemakkelijk te maken werd er rijkelijk gesmeerd, wat leuke taferelen met zich mee bracht! De masseur moest er zelfs nog aan te pas komen om dit in goede banen te leiden…
Om het niet te moeilijk te maken hebben we redelijk bekende geuren gebruikt en geen “instinkertjes”

Prijsvraag geuren jaarmarkt Herkingen 2015 Dat sommige mensen    niet alle geuren even lekker vonden ruiken was wel te zien aan de reacties die het teweeg bracht. Van vies tot heerlijk en veel daar tussen in, was een veel gehoord antwoord. Helaas stond dat niet op de keuze kaart en moest er écht goed nagedacht worden alvorens een antwoord te geven.

De oplossing van de prijsvraag, de juiste geuren met de daarbij behorende werking, is als volgt:

 • Flacon A -Ylang Ylang:
  Een frisse citrus uitbarsting van sinaasappel vormt het hoogtepunt van deze prachtige geur met het diepe aroma van ylang-ylang. Het is een ontspannende en rustgevende geur en is behulpzaam bij stress, angst en depressie.
 • Flacon B – Lavendel:
  Binnen de aromatherapie wordt lavendel gebruikt bij: misselijkheid, snijwonden en brandwonden, en bij verkoudheid. Tevens werkt het tegen depressie en slapeloosheid.
 • Flacon C – Jeneverbes:
  Jeneverbes ondersteunt het lichaam bij de ontgifting, het kan de afscheiding stimuleren van vloeibare en vaste giftige stoffen. Jeneverbes etherische olie is zeer heilzaam bij gewrichtspijn, reumatische klachten, jicht, zenuwpijnen en spierpijn.
 • Flacon D – Eucalyptus:
  Eucalyptus is zeer effectief bij: voetschimmel, ontstekingen, verkoudheid, ruwe droge handen, ontsmetten, doodt vele soorten bacteriën en schimmels. Werkt ook bij hoest, verkoudheid, keelpijn, griep, migraine, reumatische pijnen, zenuwpijn.

Veruit de meeste deelnemers kozen als eerste voor Eucalyptus op hun formulier, gevolgd met Lavendel. Hierna werd het al een stuk moeilijker. “Een hele opgave” vonden een aantal mensen maar toch was er iemand die ze alle 4 goed had!! Een goeie neus!
Lucia Vis uit Sommelsdijk GEFELICITEERD!!! Jij had de beste neus en krijgt hiermee een massage van een uur naar keuze!
Omdat het mogelijk was om korting bij elkaar te winnen, dit door meerder antwoorden goed te raden en op de juiste plaats op het keuze formulier in te vullen, zijn er wel 60!! prijswinnaars uit de bus gekomen, hiervan later in de maand meer nieuws. De kans is groot dat ook jij iets goed ingevuld hebt en val je in de prijzen, hou de website dus goed in de gaten!!

 

 

Enkele weken geleden konden we u berichten dat we een winnares hadden van de actie die we hielden op de jaarmarkt in Herkingen 2015, Lucia Vis uit Sommelsdijk was de gelukkige!
Deze week heeft ze haar prijs verzilverd en ze was heel erg benieuwd hoe de massage zou verlopen en wat het haar zou brengen. Gekozen werd door haar voor een uur hot-stone massage met een heerlijke geurende olie, iets wat een totale ontspanning kan geven en je doet wegdromen van de werkelijkheid. Fantastisch, wat een geweldige ervaring is dit!! Dit had ik echt niet verwacht dat ik zo’n massage zou winnen, aldus de verbaasde winnares. Een herhaling van deze behandeling is inmiddels al ingepland, ze wil dit zeker vaker gaan doen!

 

Belangrijk voor de prijswinnaars!
Inmiddels hebben we alle ingevulde kaartjes bekeken en kortingsgroepen gemaakt van 10% – 20% – 30% – 40% en daarin staan de namen waar ze bij behoren. De groep waar jouw naam bij staat geeft aan welke korting je kunt krijgen op een massage naar keuze. De actie is geldig tot eind van het jaar, maak dus op tijd een afspraak, dit om teleurstelling te voorkomen.
De volgende namen zijn naar voren gekomen:

 

3 juiste antwoorden = 30% korting

Henk de Koen
Silvia Willemsen

2 juiste antwoorden= 20% korting
Angela v.d. Ochtend
Carla v.d. Ochtend
Diana v.d. Veer
J.v. Delft
Jan Almekinders
Jeanet Klink
Jessica Snel
Jos v Prooijen
L. Oranje
Lenny Mesir
M. Kalle
M.E. v. Norden
Marian Kortekaas
Marijke Blom
Monique Kik
Petra Hoek
v.d. Made

1 juist antwoord= 10% korting

A. Kik
A. Ringelberg
A. v. Sliedrecht
Anja Markus
Blour
Eva Bazen
F.Vis
G. Kalle Huizer
G. Nefkens
Gerda v.d. Vliet
H. Vrijvogel
H.M. Andeweg
Helma kievit
Ineke Lenssen
Inge Hart
Joke Timmermans
Joyce Geluk
K. Ros
Kelly Struik
Kristel van Steen
Lianne v.d. Ochtend
Loes v.d. Ree
Marije v.d. Broek
Mariska Molenaar
Marius Knops
Marjo v M
Nadine Almekinders
Netty Sruijk
P. Hoogmoed
P. Loppebuin
Rob den Uil
Ruud kasbergen
S. v. Noordt
Sandra Mutsaers
Sas v.d. Sluis
Solleveld
Sylvia v.d. Veer
Wolters
Xenia Weezenaar
Y. Stegen

 

Staat jouw naam of die van een bekende er tussen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, we leggen de mogelijkheden uit hoe je ook jouw prijs kunt verzilveren.
Tot ziens bij de Leeuw massagetherapie.

 

Extremen: bewegingsarmoede en overbelasting

… zorg voor evenwicht

SchmerzcollageEen van de belangrijkste oorzaken van hedendaagse aandoeningen is bewegingsarmoede. Het oude gezegde “rust roest” bewijst zijn waarde. Door de toenemende digitalisering bewegen we te weinig en fixeren ons op vaste of mobiele schermen. Behalve een slechte conditie lopen we ook nog eens whatsapp/sms-duimen en smartphone-nekken op.
Ondanks het feit dat veel mensen aan sporten doen, is de dagelijkse en regelmatige hoeveelheid beweging van de gemiddelde mens duidelijk verminderd, met alle gevolgen van dien.

Daarnaast zijn er beroepen waarbij men met de handen lange perioden fijne werkzaamheden uitvoert wat kan leiden tot langdurige statische spanning in bepaalde spieren. Hierdoor worden ze langdurig licht aangespannen, vandaar de oude term Repetitive Strain Injury (RSI = herhalende belasting letsel). Het komt vaak voor bij personen die b.v. veel computer werk doen (muisarm), lopende band werk doen of ander eentonige activiteiten.

We kunnen een zittend beroep deels compenseren met het bezoeken van de sportschool c.q. “fitness studio” (of een andere trendy kreet) voor of na het werk. Dat helpt maar de regelmaat van bewegen is beter dan van het ene naar het andere extreme te gaan. U gaat in een fitness club van rust naar een piekbelasting en dat kan spierpijn en blessures met zich mee brengen, met name als er geen goede begeleiding is. Daarnaast is een (na)zwetende collega op kantoor niet prettig en voor uw partner/gezin is het niet leuk als u laat thuis bent en dan uitgeput bent van werk en sport. Sommige mensen sporten laat op de avond – om 10 of 11 uur – om niet met een volle maag actief te zijn maar inspanning laat op de avond is meestal niet bevorderlijk voor de nachtrust.
Kortom, de wet van behoud van ellende is ook hier van toepassen.

sport_massage2Sport is niet het enige antwoord op bewegingsarmoede. Ook gedurende de dag moet er regelmatig afwisseling in houding en beweging zijn. Het negatieve effect van een uur lang zitten op het bewegingsapparaat en de bloedsomloop kan teniet gedaan worden met wat rek en strek oefeningen en/of een wandeling van 5 minuten.
Pas de positie van beeldschermen en toetsenborden aan (of vraag een ARBO-deskundige om een advies) en maak regelmatig de nek, armen en schouders los met een paar eenvoudige oefeningen.

Kortom, bewegingsarmoede kunnen we tegengaan door… regelmatig te bewegen. Wist u dat wandelen net zo gezond is als hardlopen en het heeft een veel lagere drempel! Het is minder belastend (met name op de gewrichten) en er is geen omkleed tijd (hooguit ander schoeisel). Als u werk wilt maken van meer bewegen, loop of fiets dan naar het werk of naar de bushalte of het treinstation. Ga tijdens de middagpauze een paar blokjes om wandelen (ook goed voor vermoeide ogen) met een paar collega’s. Neem de trap i.p.v. de lift op het werk. Breng een document zelf naar een andere afdeling i.p.v. de interne post te gebruiken of zoek een collega even op i.p.v. te telefoneren. Dit zijn laagdrempelige voorbeelden ontspannen met “even een loopje”. Terug op de eigen werkplek kunt u er weer een uurtje fris(ser) tegenaan.
Met een beetje fantasie is het echt niet zo moeilijk om wat beweging in uw dag te brengen.

Een interessant onderzoek deed een meting van het energieverbruik van mensen in huis en een kantoor omgeving. De mensen die meer bewogen door met de telefoon aan het oog heen en weer te lopen en regelmatig opstonden om iets te pakken, gebruikten aanzienlijk meer energie dan andere in dezelfde omgeving die langere perioden bleven zitten. Iets meer “onrustig” gedrag kan al een behoorlijk verschil maken. Vergelijk het met een avondje met pakken snacks op de bank zitten of steeds iets pakken als je “lekkere trek” krijgt. Dat laatste is al een rem op zich!

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat fysieke inspanning ons verjongt en het mogelijk maakt om psychische spanningen af te bouwen. Sport en beweeg met mate. Maar let er wel op dat, terwijl u ouder wordt, ervaringen uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst.

Van te weinig naar te veel

Runner InjuryEén van de gevolgen van bewegingsarmoede kan zijn dat we spieren, pezen en gewrichten overbelasten als we er een serieus beroep op doen. U denkt een redelijke conditie te hebben maar “even helpen” bij een verhuizing kan leiden tot behoorlijke spierpijn door het ongewone tillen en dragen van zware lasten.

Een ander voorbeeld van overbelasting zien we (te) vaak tijdens sporten. Op het moment dat we ons beseffen dat we meer beweging kunnen gebruiken overdrijven we het graag en door de resulterende spierpijn en/of blessures neemt de zin in “volhouden” snel af. Vooral werkgevers zijn niet blij met “weekend blessures” door sportieve activiteiten.Even (mee)sporten of beginnen met training voor de wintersport vergt voorbereiding. Een professionele sporter knalt ook niet zo uit de auto het sportveld op. Die begint met de juiste kleding en schoeisel, een gefaseerde warming-up en na de training of wedstrijd een cooling-down en verzorging. Het is een kwestie van het lichaam voorbereiden op de inspanning en erna zorgen dat de afvalstoffen snel afgevoerd worden. Voor zowel de voorbereiding als de nazorg kan massage een effectieve rol spelen, eerst voor het opwarmen van de spieren en het zorgen van de juiste spanning (tonus), daarna voor het verwijderen van o.a. melkzuur in de spieren dat de meeste spierpijn veroorzaakt.

Een ontwikkeling uit Japan die al tientallen jaren geleden opgang maakte is om medewerkers van een bedrijf verplicht (!) een beetje ochtendgymnastiek te laten doen. Voor mensen die fysiek werk doen zijn een paar rek- en strek-oefeningen geen overbodige luxe. Op Discovery channel heb ik het zelfs stoere bouwvakkers zien doen! Maar de meeste Europeanen en met name nuchtere Hollanders zien dat niet zo zitten. Niet kleppen… gewoon aan het werk… Au!

Behandelingen

schoudermassage

Als gevolg van overbelasting kunnen de grote spieren van bv. de schouder gordel geïrriteerd, pijnlijk en stijf worden. Vaak gaat de pijn tussen de schouderbladen gepaard met pijn in de nek. Dit kan weer aanleiding geven tot uitstralende pijn langs de ribben, naar de borst of naar de armen. Deze pijn kan soms zelfs verward worden met hartklachten.
Een masseur kan de klachten verminderen en het herstel bevorderen. Bovendien kan tijdens de behandeling gesproken worden over manieren om de overbelasting te voorkomen.

Om pijnlijke vastzittende spieren – meestal een verkramping – weer soepel te maken wordt er gebruik gemaakt van diverse massage vormen. Vaak zitten de spieren zo vast dat er van een bewegingsbeperking sprake is. Door knedingen, drukpuntmassage en soms met behulp van warme stenen zorgen we voor de juiste doorbloeding wat het genezingsproces doet versnellen. Al na enkele keren behandelen wordt er een aanzienlijke verbetering waargenomen.

Conclusie

Ken en herken uw lichaam, doe bij overbelasting of blessures wat rustiger aan, en denk na waar en waarom het fout is gegaan. Een aanpassing van de manier waarop u werkt of sport is de uiteindelijke oplossing en beter dan telkens weer de gevolgen te laten bestrijden door een therapeut. U hoeft er niet mee “leren leven” omdat de meeste klachten samen met een therapeut te verbeteren en voor de toekomst te voorkomen zijn.

Het beste advies is om voor evenwicht te zorgen. Regelmatige inspanning of beweging en een balans tussen rust en inspanning. Wilt u beginnen met serieuze training dan kan ik u helpen om uw bewegingsapparaat voor te bereiden door de spieren los te maken. Heeft u het eens te bont gemaakt dan help ik u graag van een deel van spierpijn af. Neem contact op.

 

Massage therapie op de Jaarmarkt 2014 in Herkingen

34196399Het doet ons goed om zoveel leuke reacties te mogen ontvangen voor onze aanwezigheid op de jaarmarkt 2014 in Herkingen. Het was opvallend dat er zoveel belangstelling was voor wat er met massage therapie allemaal bereikt kan worden om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Gezien het feit dat er zoveel mensen de moeite hebben genomen om deel te nemen aan de prijsvraag, “raad het gewicht van de hot-stones“, kunnen we spreken van een groot succes!!

Dat deze actie een vervolg zal krijgen staat voor ons al vast, volgend jaar zijn we zeker weer present.

Het juiste gewicht

Dat het moeilijk was het juiste gewicht te raden bleek uit het feit dat er zoveel verschil zat in de antwoorden. Dat varieerde van 2.455 gram tot 35 kg. Zelf zaten we er ook behoorlijk naast, gelukkig maar, er kan er maar één de winnaar zijn.

Het gewicht van de stenen is 6.237 gr en dat maakt Karin Faber de winnares.
Van harte gefeliciteerd met je prijs van een uur massage naar keuze.

Voor de troostprijs winnaars hebben we iets anders in petto, jullie krijgen vanzelf bericht.

Allen tot ziens op de volgende jaarmarkt!!

34196351

Ron Vijfhuizen – Even voorstellen

Mijn naam is Ron Vijfhuizen en heb mijn praktijk in Herkingen, op de grens van Zuid-Holland en Zeeland.

Ik heb in mijn leven diverse sporten beoefend waarbij hardlopen de laatste 20 jaar de boventoon voerde.
Als fanatieke sporter heb ik ervaren hoe het is om fout gediagnosticeerd te worden. In plaats van een verbetering namen de klachten alleen maar toe. Ik besloot dat dit anders moest, dit wilde ik nooit meer meemaken!

Al vanaf 2007 verdiep ik mezelf in de mens en het menselijk lichaam. Die kennis wil ik graag met jou delen!!

profiel_foto2De eerste stap was een opleiding tot sportmasseur, daarna volgde de opleiding tot massagetherapeut.

Ik heb een HBO opleiding Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis afgerond. Dit is een vereiste van diverse zorgverzekeraars om de behandeling vanuit een aanvullend pakket alternatieve geneeskunde geheel of gedeeltelijk aan cliënten  te vergoeden.

Natuurgeneeskundige Therapie

De benadering van een natuurgeneeskundig Therapeut is ‘holistisch’, dit geheel volgens de 5 natuurgerichte principes. Dus niet alleen uitgaande van een klacht, maar altijd van een mens als samenhangend geheel (van in- en uitwendig, fysiek en psychisch functioneren). We gaan samen op zoek naar wat er aan de hand is en welke aanpak daarbij past.

Diverse massagemethoden zoals; holistische massage, sportmassage, klassieke massage, bindweefselmassage en triggerpoint therapie, zullen, zo nodig afwisselend, worden toegepast.

Vanzelfsprekend is een eerste gesprek om nader kennis te maken altijd mogelijk en kosteloos.

Zie de aparte site Natuurgerichte-Energie.nl voor meer informatie.

Stel je behandeling niet langer uit maar maak direct een afspraak!!
0187-664 926
of 06-4735 9130

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08.00 uur
tot 20.30 uur,
andere tijden in overleg.

NIEUW!!!


Virtuele Maagband
tegen gewichtstoename


Hypnose therapie (roken, gewicht, etc.)
Hypnose therapie
tegen roken, stress, etc.


Behandeling van migraine, aanzienlijke vermindering klachten!

Reacties klanten

 • Wilhelmina

  Nadat ik bijna 60 jaar gerookt heb en vele stoppogingen later, heb ik de knoop doorgehakt. Mer succes!

 • Karel

  Mijn collega’s moesten wel lachen toen ik vertelde dat ik vanaf nu een niet-roker ben.

 • Bettina

  Mijn migraine en stijfheid klachten zijn met 75% vermindert!!

 • André Kamp

  Kundige therapeut, weet wat hij doet. Ik had er na 1 behandeling al baat bij!

 • D. Almekinders

  Gelukkig kan een massage in de loop van de zwangerschap ook zittend gegeven worden, een echte aanrader voor iedere zwangere dus!

 • A.H. uit Stellendam

  Mocht ik ooit nog andere problemen ondervinden, dan ga ik hier zeker weer naar toe!!

 • Diana K. uit Herkingen

  Ik had niet verwacht dat we met 3 behandelingen zo'n resultaat zouden behalen, ik ga reclame voor jou maken ;-)

 • Marion v.d. N

  Heel blij ben ik dat ik De Leeuw Massagetherapie heb gebeld. In dat gesprek kon ik duidelijk uitleggen wat er aan de hand was en waar ik tegenaan liep!

 • M. Koene

  Doordat ik met zware tassen om mijn schouder liep kreeg ik daar veel last van. De tips die ik van Ron kreeg  zorgen er voor dat ik er nu anders mee om ga!

 • P. B. uit Dirksland

  De behandel combinatie van een chiropractor en die van jou heb ik als zeer prettig ervaren, heel fijn dat dit uit het zelfde verzekeringspakket kan worden opgelost! Je hebt hierdoor bij mij de puntjes op de i gezet!

 • Lianne

  Ik ben heel blij dat ik met mijn spoedgeval zo snel bij je terecht kon voor een behandeling, om nog een week door te moeten lopen met die pijn was voor mij geen optie!

 • Krijn

  Ik ben er nog iedere dag blij mee dat Ron die zeer vervelende blessure heeft genezen :-).

 • Julia

  Mijn schouder deed de hele dag pijn, toen kwam ik bij Ron terecht en al na 1 (pijnlijke) behandeling kon ik mijn arm al omhoog krijgen!

 • Temara

  Super bedankt voor de fijne behandelingen van mijn schouder / bovenarm. Het gaat nu weer goed met mijn spieren.

Meer reacties...

Gratis advies

Ik geef gratis advies voor klachtgericht behandelen en preventief onderhoud.  Neem vrijblijvend contact met mij op.