Drukpunt massage

druk1

 • Heeft u last van pijn die nooit weg gaat?
 • Hoeveel therapie u ook volgt en hoelang u ook rust?
 • Komt komt de klacht steeds weer terug!?

Er is een grote kans dat dit wordt veroorzaakt door knopen in de spieren, de z.g.n. myofascial triggerpoints!!

De drukpunt massage wordt ingezet voor de behandeling van specifieke spanningspunten die ook uitstralingspijn kan veroorzaken.

Waaruit bestaat de behandeling?

Een gevonden triggerpoint wordt met de vingers vastgedrukt. Deze druk, die wordt ervaren als licht onaangenaam tot pijnlijk, wordt aangehouden tot de therapeut een verzachting voelt. Tegelijkertijd ervaart de patiënt meestal het sterk afzwakken van de pijn, en vaak ook een gevoel van ontspanning in de spier.

Deze  techniek maakt deel uit van een behandeling die er op gericht is klachten te laten verdwijnen en ook de kans op herhaling te verkleinen. Er is veel aandacht voor klachtenonderhoudende factoren, zoals bijvoorbeeld een verkeerde (werk-)houding, teveel spieraanspanning, chronische overbelasting, voeding, ziekte, stress en dergelijke. Als namelijk deze klachtonderhoudende factoren niet worden uitgeschakeld of verminderd, zullen de klachten veel moeizamer verdwijnen en/of op termijn weer opnieuw opspelen.

druk2

Pijn- en stressreductie

Doordat massage het fysieke genezingsproces versnelt voelen de spieren en gewrichten al gauw soepeler aan en pijnklachten nemen sneller af. Een sneller genezingsproces zorgt ervoor dat de betroffen persoon minder snel gefrustreerd raakt, zoals dat bij een langdurig herstelproces het geval kan zijn. Maar dat is niet de enige reden waarom massage pijn- en stressreducerend kan werken. Massage heeft namelijk ook invloed op het hormoonstelsel. Bij massage wordt de aanmaak van het hormoon oxytocine gestimuleerd. Dit hormoon zorgt voor een vredig en ontspannen gevoel, waardoor de pijn dragelijker wordt. Daarnaast zorgt massage er ook voor dat de productie van het stresshormoon cortisol afneemt. Dit zorgt voor nog meer ontspanning. Ook de aanmaak van endorfine wordt gestimuleerd door massage. Endorfines zijn lichaamseigen pijnstillers.

De tijdsduur van een klachtgerichte massage bedraagt 30 tot 60 minuten.

Zie ook ...

Virtuele Maagband

tegen gewichtstoename

Speciale Therapieën

Hypnose therapie
tegen roken, stress, etc


Behandeling van migraine, aanzienlijke vermindering klachten!

Testimonials

 • Wilhelmina

  Nadat ik bijna 60 jaar gerookt heb en vele stoppogingen later, heb ik de knoop doorgehakt. Mer succes!

 • Karel

  Mijn collega’s moesten wel lachen toen ik vertelde dat ik vanaf nu een niet-roker ben.

 • Bettina

  Mijn migraine en stijfheid klachten zijn met 75% vermindert!!

 • André Kamp

  Kundige therapeut, weet wat hij doet. Ik had er na 1 behandeling al baat bij!

 • D. Almekinders

  Gelukkig kan een massage in de loop van de zwangerschap ook zittend gegeven worden, een echte aanrader voor iedere zwangere dus!

 • A.H. uit Stellendam

  Mocht ik ooit nog andere problemen ondervinden, dan ga ik hier zeker weer naar toe!!

 • Diana K. uit Herkingen

  Ik had niet verwacht dat we met 3 behandelingen zo'n resultaat zouden behalen, ik ga reclame voor jou maken 😉

 • Marion v.d. N

  Heel blij ben ik dat ik De Leeuw Massagetherapie heb gebeld. In dat gesprek kon ik duidelijk uitleggen wat er aan de hand was en waar ik tegenaan liep!

 • M. Koene

  Doordat ik met zware tassen om mijn schouder liep kreeg ik daar veel last van. De tips die ik van Ron kreeg  zorgen er voor dat ik er nu anders mee om ga!

 • P. B. uit Dirksland

  De behandel combinatie van een chiropractor en die van jou heb ik als zeer prettig ervaren, heel fijn dat dit uit het zelfde verzekeringspakket kan worden opgelost! Je hebt hierdoor bij mij de puntjes op de i gezet!

 • Lianne

  Ik ben heel blij dat ik met mijn spoedgeval zo snel bij je terecht kon voor een behandeling, om nog een week door te moeten lopen met die pijn was voor mij geen optie!

 • Krijn

  Ik ben er nog iedere dag blij mee dat Ron die zeer vervelende blessure heeft genezen :-).

 • Julia

  Mijn schouder deed de hele dag pijn, toen kwam ik bij Ron terecht en al na 1 (pijnlijke) behandeling kon ik mijn arm al omhoog krijgen!

 • Temara

  Super bedankt voor de fijne behandelingen van mijn schouder / bovenarm. Het gaat nu weer goed met mijn spieren.

Meer reacties…