Klachten aan Arm, Nek of Schouder

Drukpunt massage (Trigger Points)

… een inventarisatie

Voor deze veel voorkomende klachten gebruiken therapeuten vaak de afkorting KANS die staat voor “Klachten aan Arm, Nek of Schouder”. Op deze pagina behandel ik een aantal oorzaken en behandelingen voor KANS. Uit mijn ervaring heb ik voor een groot deel van deze klachten specifieke behandelingen en adviezen.
Naast de nog vaker voorkomende rugklachten tasten KANS de kwaliteit van het leven van veel mensen aan. Leven met pijn en beperkingen heeft zijn weerslag op uw stemming, productiviteit en kan ook sterk uw omgeving beïnvloeden… soms sterker dan u denkt… Verwaarloos uw KANS niet maar laten we er samen wat aan doen!

Speciaal voor de nek en voor de schouder heb ik de afgelopen jaren een aantal massage technieken aangeleerd die zeer effectief zijn.

Welke klachten kan ik behandelen:

schouder_nek2

Arm klachten

Klachten in de arm kunnen voorkomen worden door: piekbelasting te vermijden, regelmatig te bewegen c.q. andere bewegingen maken dan de routine handeling, een goede zithouding, de pols ondersteunen (toetsenbord/muis), etc.

 • Spierpijn door overbelasting
 • Stijfheid door te weinig beweging
 • Tennis elleboog en muisarm
 • Carpaal tunnelsyndroom; dit is een vernauwing van de peesschede. Bij ernstige gevallen bied alleen operatie uitkomst.
  Massage en oefeningen kunnen enige verlichting geven maar dit is niet gewaarborgd.

Nek klachten

Onze nek heeft het vaak zwaar te verduren om onze schedel met zijn kostbare inhoud in evenwicht te houden. Bij het steeds naar beneden kijken bij gebruik van smart-phone of tablet komen steeds meer nekklachten voor.

 • bewegingsbeperking (niet kunnen draaien)  en pijn
 • verkramping en stijfheid
 • smartphone nek

Schouder klachten

Het gezegde “er viel me een last van de schouder” geeft aan dat dit lichaamsdeel regelmatig belast wordt door het tillen en dragen van lasten. Maar ook een verkeerde en starre houding kan voor schouder problemen zorgen. Gespannen schouders door stress zijn een klassiek voorbeeld van de invloed van de geest op het lichaam.

 • blessures / bewegingsbeperking / pijn
 • uitstraling vanuit de schouder zelfs tot naar de vingers toe
 • vaste spiermassa tussen en rondom de schouderbladen.

Doe er zelf ook wat aan!

Wees u bewust van uw lichaam en uw beperkingen, doe bij overbelasting of blessures wat rustiger aan, en denk na waar en waarom het fout is gegaan. Een aanpassing van de manier waarop u werkt of sport is de uiteindelijke oplossing en beter dan telkens weer de gevolgen te laten bestrijden door een therapeut. U hoeft er niet mee “leren leven” omdat veel klachten samen met een therapeut te verbeteren zijn en voor de toekomst te voorkomen zijn.

Heeft uw vragen over uw KANS(en), neem dan contact op voor online adviezen of om een afspraak te maken voor een consult over uw klachten.

Ron Vijfhuizen

Zie ook het artikel Extremen: bewegingsarmoede en overbelasting

Zie ook ...

Virtuele Maagband

tegen gewichtstoename

Speciale Therapieën

Hypnose therapie
tegen roken, stress, etc


Behandeling van migraine, aanzienlijke vermindering klachten!

Testimonials

 • Wilhelmina

  Nadat ik bijna 60 jaar gerookt heb en vele stoppogingen later, heb ik de knoop doorgehakt. Mer succes!

 • Karel

  Mijn collega’s moesten wel lachen toen ik vertelde dat ik vanaf nu een niet-roker ben.

 • Bettina

  Mijn migraine en stijfheid klachten zijn met 75% vermindert!!

 • André Kamp

  Kundige therapeut, weet wat hij doet. Ik had er na 1 behandeling al baat bij!

 • D. Almekinders

  Gelukkig kan een massage in de loop van de zwangerschap ook zittend gegeven worden, een echte aanrader voor iedere zwangere dus!

 • A.H. uit Stellendam

  Mocht ik ooit nog andere problemen ondervinden, dan ga ik hier zeker weer naar toe!!

 • Diana K. uit Herkingen

  Ik had niet verwacht dat we met 3 behandelingen zo'n resultaat zouden behalen, ik ga reclame voor jou maken 😉

 • Marion v.d. N

  Heel blij ben ik dat ik De Leeuw Massagetherapie heb gebeld. In dat gesprek kon ik duidelijk uitleggen wat er aan de hand was en waar ik tegenaan liep!

 • M. Koene

  Doordat ik met zware tassen om mijn schouder liep kreeg ik daar veel last van. De tips die ik van Ron kreeg  zorgen er voor dat ik er nu anders mee om ga!

 • P. B. uit Dirksland

  De behandel combinatie van een chiropractor en die van jou heb ik als zeer prettig ervaren, heel fijn dat dit uit het zelfde verzekeringspakket kan worden opgelost! Je hebt hierdoor bij mij de puntjes op de i gezet!

 • Lianne

  Ik ben heel blij dat ik met mijn spoedgeval zo snel bij je terecht kon voor een behandeling, om nog een week door te moeten lopen met die pijn was voor mij geen optie!

 • Krijn

  Ik ben er nog iedere dag blij mee dat Ron die zeer vervelende blessure heeft genezen :-).

 • Julia

  Mijn schouder deed de hele dag pijn, toen kwam ik bij Ron terecht en al na 1 (pijnlijke) behandeling kon ik mijn arm al omhoog krijgen!

 • Temara

  Super bedankt voor de fijne behandelingen van mijn schouder / bovenarm. Het gaat nu weer goed met mijn spieren.

Meer reacties…