Holistische massage

Volgens de holistische visie vormen je lichaam, emoties en gedachten één geheel. Deze aspecten weerspiegelen – en beïnvloeden elkaar. In een ideale wereld vormen deze aspecten een prettige balans. Ze zijn stromend; in beweging; je bent zelf in balans. In werkelijkheid kan dit evenwicht door veel redenen verstoord raken. Je voelt je minder prettig en er kunnen klachten ontstaan.

Deze visie past bij de benadering van een natuurgeneeskundig therapeut en het werken volgens de 5 natuurgerichte principes. Dus niet alleen uitgaande van een klacht, maar altijd van een mens als samenhangend geheel.

DSC06766a

Problemen en emoties die niet verwerkt zijn, stress, moeilijke situaties, zullen zich vaak uiten in lichamelijke klachten zoals een pijnlijke rug, stijve nek, last van de armen, veel hoofdpijn, etc. Ziek zijn houdt in dat je lichaam en geest niet in balans zijn met elkaar.

Je gaat in het leven, soms aan jezelf voorbij. Je luistert niet (meer) naar wat je lichaam je heeft te vertellen
Zo kan vreugde voelbaar zijn in je hartstreek. En als je pijn in je nek voelt, beïnvloedt dat je gedachten. Hoe je dit ervaart, is voor iedereen anders. klachten vragen om aandacht en zijn meestal onprettig, natuurlijk wil je er van af. Maar ik zie een klacht ook als een signaal. Het is belangrijk deze signalen te leren herkennen. In tegenstelling tot hoe we het soms ervaren worden klachten en symptomen in de holistische visie dan ook niet als vervelende stoorzenders gezien, maar als waardevolle signalen die aangeven dat er sprake is van een disbalans. Ongemak en pijn zijn manieren van het lichaam om te communiceren. Het zijn waardevolle signalen die aangeven dat iets in jezelf niet in balans is.

Holistische massage

Massage brengt de aandacht weer naar het lichaam. We zijn even uit het hoofd en maken contact met ons lijf. Je wordt je weer bewust van de dingen die eerst onbewust waren, laat je voelen waar je spanningen zich bevinden en geeft inzicht wat die spanningen jou te zeggen hebben.

Tijdens een holistische massage worden technieken uit verschillende massagevormen met elkaar gecombineerd tot een op jouw als persoon afgestemde massage. Dit draagt bij aan het proces van heelwording en bewustwording van jezelf. Het is een rustige massage met ritmische schudbeweging waarbij ook diepere technieken kunnen worden toegepast voor meer hardnekkige spanningen en zachtere technieken voor herstel van de energetische balans.

Zie ook ...

Virtuele Maagband

tegen gewichtstoename

Speciale Therapieën

Hypnose therapie
tegen roken, stress, etc


Behandeling van migraine, aanzienlijke vermindering klachten!

Testimonials

 • Wilhelmina

  Nadat ik bijna 60 jaar gerookt heb en vele stoppogingen later, heb ik de knoop doorgehakt. Mer succes!

 • Karel

  Mijn collega’s moesten wel lachen toen ik vertelde dat ik vanaf nu een niet-roker ben.

 • Bettina

  Mijn migraine en stijfheid klachten zijn met 75% vermindert!!

 • André Kamp

  Kundige therapeut, weet wat hij doet. Ik had er na 1 behandeling al baat bij!

 • D. Almekinders

  Gelukkig kan een massage in de loop van de zwangerschap ook zittend gegeven worden, een echte aanrader voor iedere zwangere dus!

 • A.H. uit Stellendam

  Mocht ik ooit nog andere problemen ondervinden, dan ga ik hier zeker weer naar toe!!

 • Diana K. uit Herkingen

  Ik had niet verwacht dat we met 3 behandelingen zo'n resultaat zouden behalen, ik ga reclame voor jou maken 😉

 • Marion v.d. N

  Heel blij ben ik dat ik De Leeuw Massagetherapie heb gebeld. In dat gesprek kon ik duidelijk uitleggen wat er aan de hand was en waar ik tegenaan liep!

 • M. Koene

  Doordat ik met zware tassen om mijn schouder liep kreeg ik daar veel last van. De tips die ik van Ron kreeg  zorgen er voor dat ik er nu anders mee om ga!

 • P. B. uit Dirksland

  De behandel combinatie van een chiropractor en die van jou heb ik als zeer prettig ervaren, heel fijn dat dit uit het zelfde verzekeringspakket kan worden opgelost! Je hebt hierdoor bij mij de puntjes op de i gezet!

 • Lianne

  Ik ben heel blij dat ik met mijn spoedgeval zo snel bij je terecht kon voor een behandeling, om nog een week door te moeten lopen met die pijn was voor mij geen optie!

 • Krijn

  Ik ben er nog iedere dag blij mee dat Ron die zeer vervelende blessure heeft genezen :-).

 • Julia

  Mijn schouder deed de hele dag pijn, toen kwam ik bij Ron terecht en al na 1 (pijnlijke) behandeling kon ik mijn arm al omhoog krijgen!

 • Temara

  Super bedankt voor de fijne behandelingen van mijn schouder / bovenarm. Het gaat nu weer goed met mijn spieren.

Meer reacties…